Over onsContact

Vanaf 1 januari 2015 worden pensioenen niet meer geindexeerd. Dat betekent een korting van ruim 20% op uw ingelegde geld.
Nieuwe regels maken het mogelijk om vooraf belasting te heffen op uw pensioen spaarpot. Hetgeen vroger niet het geval was. Vroeger betaalde u immers pas belasting als u pensioen uitgekeerd krijgt.
Vanaf 1 januari wordt u dus verplicht om zelf maar aanvullende pensioenverzekeringen aan te schaffen. Tegen hogere kosten, met minder rendement en hoger risico.

Het verkoopverhaal:
Deze plannen werden aan u en de 1e kamer verkocht met de volgende argumenten:
Er zou te weinig geld zijn om pensioen uit te keren aankomende jaren. We doen dit dus voor u om uw pensioen te beschermen..

De feiten:

  • De buffers zijn afgelopen jaren gegroeid van 800 miljard naar 1400 miljard. Dit is op het ogenblik meer dan genoeg om alle werkenden en gepensioneerden hun pensioenen geïndexeerd uit te betalen; 
  • De nieuwe pensioenregels zorgen voor een nog sneller groeiende pensioenpot
  • De overheid heeft in 1982 al eens 30 miljard uit uw pensioen spaarpot gehaald. (Dat zou nu € 100 miljard waard zijn) Alles duidt erop dat dit nog eens gaat gebeuren;
  • Alle nieuwe wetgeving is erop gericht om uw pensioen spaargeld te gebruiken voor meer belastinginkomsten;
  • De werkende bevolking wordt hiermee het hardst gepakt maar merkt dat pas over 10 jaar. Als uw spaarpot “ineens” tussen de 30 en 48% minder waard is geworden.
  • Door deze plannen wordt de groep gepensioneerden die te maken hebben met de nieuwe zorgwet (scheiding tussen wonen en zorg) nog harder getroffen. Ook daar heeft de overheid immers gezorgd voor veel hogere kosten. 
  • Alle berichtgeving van afgelopen dagen is bedoeld om u te laten geloven dat de voorgestelde wetgeving helemaal voor uw welzijn is bedoeld. Het enige belang is het belang van meer van uw geld naar de overheid.

Laat aub merken van u hiervan vindt tijdens de verkiezingen op 18 maart a.s.!

Kom in actie tegen de sloop van je pensioen! http://youtu.be/hDpAB6Tk94c