Over onsContact

Gepensioneerden spaarden de afgelopen jaren voor hun pensioen in de verwachting dat ze op latere leeftijd een waardevaste uitkering zouden krijgen. Met dat idee rekende het kabinet begin dit jaar rigoureus af door de spelregels zodanig te wijzigen, dat pensioenen de komende jaren niet meer aangepast zullen worden aan de prijsstijgingen. 

Helaas pindakaas.
De economische omstandigheden zijn zodanig verslechterd dat de ouderen die belofte op hun buik kunnen schrijven. Het kabinet veranderde simpelweg tijdens het spel de regels.

Bonuscultuur kan wel.
De bonuscultuur bij de top van het bedrijfsleven daarentegen gaat met de steun van minister Dijsselbloem gewoon door. Afgelopen week bleek dat de baas van Schiphol, meneer Nijhuis, behoorlijk heeft gecasht.  Niets aan te doen, zei minister Dijsselbloem van financiën, de grootste aandeelhouder van Schiphol: beloofd is beloofd.
Het klopt ook wel: het uitkleden van de pensioenen vindt plaats met brede steun in de kamer. Het is ook diezelfde tweede kamer die het mogelijk maakt dat het graaien aan de top wel gewoon doorgaat.
De ene belofte telt voor dit kabinet dus zwaarder dan de andere belofte.