Over onsContact
Blog 

Bekijk dit YouTube filmpje van de Jonge Democraten van D66 en verbaas je. Het is uit de lucht gegrepen, misleidende informatie: alternative facts. Politieke retoriek.

Geld binnenharken
Het zijn uit hun context gehaalde verwijzingen naar uitspraken van het Centraal Planbureau en De  Nederlandsche Bank. Het is een verhaal dat is ingestoken door slimme lobbyisten van verzekeringsmaatschappijen die met hulp van D66 het huidige pensioenstelsel het liefst opblazen om zo geld binnen te harken uit de pensioenpot van 1400 miljard. Dat geld is opgebracht door Nederlanders die de afgelopen jaren pensioenpremie hebben betaald, soms wel 40 jaar lang. Dat kun je van deze Jonge Democraten niet zeggen. Ze hebben nog nauwelijks bijgedragen en eisen nu hun deel al op.... Als ze voldoende premie (gaan) betalen is er ook voor hen aan het eind van de rit een goed pensioen.

Geloof ze niet
Geloof de bezorgdheid van D66 niet. Deze partij wil juist af van ons pensioenstelsel. D66 wil in deze sector namelijk marktwerking introduceren, zoals in de gezondheidszorg. Dat betekent: een grotere rol voor verzekeringsmaatschappijen, meer winst, hogere uitvoeringskosten –denk aan de woekerpolissen- en aan het eind van de rit minder pensioen voor je geld. Geen garanties op een goed pensioen, maar afwachten wat “de markt” doet.  

Marketingpraatjes
Als marketingmedewerker van die verzekeringsmaatschappijen krijgen deze jongelui een 10 en verder zouden we willen zeggen: trap er niet in.
Wil je goed geïnformeerd worden over je aanvullend pensioen, ga dan naar de pensioensite www.loonvoorlater.nl. Daar kun je ook lezen op welk punten het verhaal van de Jonge Democraten pure demagogie is.