Over onsContact
Blog 
dinsdag 21 juni 2016

“Jullie kunnen toch wel genoegen nemen met wat minder”. Dat zei een fieve veertiger afgelopen week in een uitzending van Hollandse Zaken van Omroep Max tegen de daar aanwezig gepensioneerden. Ze werden neergezet als een ontevreden generatie die het onderste uit de kan wil. Dat is toch een gotspe! 

Autoverzekering: mag het ietsje minder zijn?
Gepensioneerden hebben soms hun leven lang premie betaald om aan het eind van de rit een goed pensioen te ontvangen. Nu het aankomt op cashen worden ze gedwongen om dat waar ze recht op hebben te bevechten. Zou de dynamische veertiger er genoegen meenemen, dat hij bij een autoschade maar 80% zou krijgen, omdat de economische omstandigheden wat tegenvallen of de rente die zijn verzekeringsmaatschappij ontvangt zo laag is. Nee natuurlijk niet. Hij zal zeggen: ik heb er recht op. 

Duw gepensioneerden niet in het defensief
Waarom dan wel het lef om de hoogte van de pensioenen ter discussie te stellen? Als er ingeleverd moet worden ok! Dan wel gelijkelijk verdeeld over de generaties, dus ook ten koste van die fieve 40-er. 

MAX wordt eens wakker
Overigens wel een minpuntje van Omroep Max om niet voluit achter de verworven rechten van hun leden te gaan staan. Dat kan beter Jan Slagter! Volg het voorbeeld van De Telegraaf: daar hebben ze ontdekt dat als ze groot willen blijven de ouderen voluit moeten steunen in plaats van bevechten....