Over onsContact

Pensioenpremies dalen dit jaar fors, kopt De Telegraaf blijmoedig in de editie van zaterdag 7 maart 2015. Het is alleen de vraag of we daar blij mee moeten zijn. Waar zit het addertje onder het gras? Het gaat immers toch heel slecht met de pensioenfondsen, zo vond het kabinet nog eind dit jaar. Er werd een regeling aangenomen, waardoor pensioenfondsen hogere reserves moeten aanhouden en gepensioneerden de komende 10 jaar geen vergoeding voor gestegen prijzenkunnen/mogen krijgen. Dat komt neer op eenkoopkrachtverlies van zo’n 20 procent. Hoe is dat dan te rijmen met een forse daling van de pensioenpremie voorwerkenden?
Addertje

Dit is het addertje: de werkenden van nu betalen de daling van hun pensioenpremie uit eigen portemonnee. Het ziet er wel leuk uit, zo’n stijging van je nettoloon. Maar aan het eind van de rit zullen ze ontdekken dat ze een veel lager pensioenkrijgen dan waar ze op hebben gerekend. We noemen dit dus een sigaar uit eigen doos. Zo maak je mensen blij met een dooie mus. De Telegraaf vertelt hier slechts de halve waarheid.
Stop de sloop van “het beste pensioenstelsel ter wereld”.  Denk eraan als je 18 maart gaat stemmen. Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=hDpAB6Tk94c