Over onsContact

Voordat de PVDA met steun van VVD en D66 de wet in de 1e kamer heeft goedgekeurd voor het verlagen van uw pensioen werd u vanuit verschillende media bestookt met berichten dat de pensioenpot bijna leeg zou zijn gelopen... Inmiddels weten we dat daar niets van waar is! (zie ook het fragment in deze video die wij op internet vonden bij http://www.loonvoorlater.nl )

Zoals u kunt zien wijzen de cijfers geheel anders uit. Zoals wij al publiceerden, is de pensioenpot zelfs hard gegroeid; van 800 miljard naar 1400 miljard! En als je dit bedrag deelt op het aantal (toekomstige) pensioengerechtigden, is er meer dan genoeg geld beschikbaar. Dus waarom dan deze nieuwe pensioenplannen voor 2015? Ofwel; wie profiteert er eigenlijk van?

  • Niet de gepensioneerden, zij verliezen koopkracht.
  • Niet de actieve pensioenopbouwers, zij bouwen veel minder pensioenrechten op via het pensioenstelsel en het is maar de vraag of zij minder premie hoeven te betalen.             

U had het waarschijnlijk al geraden:
De grootste beneficier van de pensioenplannen 2015 is de grootste werkgever van Nederland, de Nederlandse staat: 

  • zij betaalt per jaar € 10 miljard pensioenpremie voor haar werknemers en dat wordt, als de plannen doorgaan een stuk minder. 
  • De Nederlandse staat (de regering) wordt er dubbel wijzer van, want door de verminderde pensioenopbouw mogelijkheden binnen het Witteveenkader wordt er minder belastingbetaling uitgesteld, dit levert per jaar € 0.8Mld extra inkomsten op.
  • De regering int immers sneller belasting en lost daarmee vandaag ten koste van de pensioenen haar financieringsprobleem op zonder echt te bezuinigen.

Hoe komen ze erop zou je denken!

En dan natuurlijk nog afgezien van de extra omzet van de grote verzekeringsmaatschappijen door de verkoop van pensioenverzekeringen. Kortom laat van u horen! Op 18 maart zijn er verkiezingen van de provinciale staten. Dat is het moment om te laten merken wat u vindt van deze pensioenleugen. Like onze pagina op Facebook en zegt het voort!